Terence T. Gorski
LEVA NYKTER - EN ARBETSBOK

Terence T. Gorski:

LEVA NYKTER - EN ARBETSBOK

En verklig lösning på återfallsproblemet

Översättning:

Christer B. Johnasson / Öjevind Lång

360 sidor

Trådbundet mjukband. Stort format

ISBN:

91-7139-661-6

Ditt internetpris:

262 kronor

Frakt 29 kronor tillkommer

SLUTSÅLD


Om boken

De flesta människor drabbas av återfall eftersom de inte förstår vad det innebär att ta återfall och hur man kan förebygga det. Med en återfallsförebyggande plan kan du identifiera tidiga varningssignaler som leder till återfall och lära dig att hantera dessa varningssignaler när du är nykter.

 

Att ta återfall är en process som börjar långt innan folk börjar dricka eller ta droger. De flesta människor återvänder till alkoholen och drogerna eftersom de upplever en rad problem som gör dem så oförmögna att fungera i nyktert tillstånd att en återgång till missbruket verkar vara ett rimligt val.

 

Du kanske aldrig använder alkohol eller droger men ändå är ett offer för återfallsprocessen. Inom AA kallas detta för att man är "torrfull". Denna torrfylla bör alltid tas på största allvar eftersom den kan övergå till att bli en riktig fylla.

 

Du kan avbryta återfallsprocessen innan du börjar nyttja alkohol och droger om du lär dig att känna igen varningssignalerna som indikerar att du är på väg bort från tillfrisknandet och på väg mot ett återfall. Denna arbetsbok har för avsikt att hjälpa dig att identifiera dina egna varningssignaler för återfall, lära dig att känna igen dem när de dyker upp och utarbeta en plan som avbryter återfallstendenserna så fort du blir varse dem.

 

Leva nykter - en arbetsbok är ovärderlig för dig som vill undvika återfall och ett nyckelverktyg för terapeuter och rådgivare som arbetar med återfallsbenägna personer. Terece T. Gorski är verkställande direktör för The CENAPS Corporation och ansvarig för dess Relapse Prevention Certification School - en intensivutbildning för personer som arbetar med behandling av alkoholism och kemiskt beroende. Läs mer om Terence T. Gorskis övriga böcker nedan.