Dennis Hallberg

 

hästpsykologi och ridlära

 

Omslag

 

DENNIS HALLBERG

Hästpsykologi och ridlära

 
 

261 sidor

ISBN: 9789187483493

 

392 kronor inkl. frakt.

 

Dennis Hallberg har arbetat med hästar sedan 1987. Han har hållit i kurser, föreläsningar och ridläger, utbildat ryttare i problemträning, ledarskap och massage samt hållit ridlektioner i klassisk dressyr och hoppning.

 

I den här boken tar han upp olika ämnen som ledarskap, inlärning, stress, sitsen, tömkörning och ridning med allt från sits till gångarter och skolor. Läsaren får mängder med tips på hur man löser olika ridproblem och ett kapitel ägnas åt den mentala träningen. Hästpsykologi och ridlära är skriven i en personlig och lättläst stil, och boken ger dig massor med tips till din ridning och för ditt hästhavande.

 

Vad är bra ledarskap? Hur kan jag hjälpa min häst att lära sig saker effektivt? Vilka oavsiktliga misstag från min sida som ryttare eller tränare kan försvåra hästens inlärning? Hur hanterar jag olika stressfaktorer så att hästen kan utvecklas och inte känner sig hjälplös? Hur upptäcker jag olika tecken på smärta hos hästen, och hur kan jag hjälpa den att hantera och bli fri från smärtan?

 

Beställ