Ola Jennersten & Tom Svensson

 

vid vägs ände – om arbetet med att rädda världens noshörningar, elefanter och tigrar

 

Omslag

OLA JENNERSTEN & TOM SVENSSON

VID VÄGS ÄNDE
Om arbetet med att rädda världens noshörningar, elefanter och tigrar

 

Inbunden, stort format
208 sidor

ISBN: 9789188003003

 

294 KR INKL. FRAKT

 

 

En nödvändig bok om det onda

 

Det här är en berättelse om elefanten, tigern och noshörningen, en skrämmande historia om hur dessa djurs överlevnad hotas av tjuvjakt, giriga handelsmän och skrupelfria smugglare.

Ola Jennersten och Tom Svensson har följt handels- och smuggelvägar för elfenben, noshörningshorn och tigerdelar – från djurens ursprungsländer i Afrika och Asien till ökända handelsplatser i Burma/Myanmar, Thailand och Vietnam. I gränsstäderna till Kina väntar rika intressenter beredda att köpa produkterna till skyhöga priser.

Men Vid vägs ände handlar inte bara om tjuvjakten och den smutsiga handeln utan också om det engagerade arbete som kan vända utvecklingen. Vi träffar politiker, hängivna forskare och modiga naturvårdare men vi möter också de människor som delar sitt livsrum med dessa ofta besvärliga djur. Vi får följa parkvakter som med livet som insats försvarar djuren mot tjuvjägare och tungt beväpnade kriminella gäng.

 

Ola Jennersten

 

Ola Jennersten, född 1953, är docent i zooekologi och har arbetat för WWF med både nationella och internationella naturvårdsfrågor i 25 år, speciellt kring frågor som rör tigrar och arthandel. Medlem i /N Naturfotograferna.

 

Tom Svensson

 

Tom Svensson, född 1965, är bevarandefotograf. Genom sina bilder försöker han påverka människor för att vi ska bevara hotade arter och habitat. Medlem i /N Naturfotograferna och med i Canons ambassadörsprogram som Explorer.