Niklas Ingmarsson & Robert Willim (text)
Martin Magntorn (foto)

 

Förbisett

 

Omslag

Niklas Ingmarsson & Robert Willim (text)

Martin Magntorn (foto)

Förbisett

När vardagen glimrar till

 

182 sidor

Fyrfärgsillustrerad
Inbunden

ISBN

978-91-7139-847-5

Ditt internetpris
212 kronor
Frakt 29 kronor tillkommer


Om boken

Världen är full av guideböcker som pekar ut vad som är sevärt. Nästan alltid är det bara det annorlunda och unika som kommer med. Aldrig skulle stormarknadens parkeringsplats få plats bland åldriga pyramider och bedårande utsikter. Inte heller skulle någon beskriva en rivningstomt som ett hänförande skådespel. Vardagsmiljöer är inget man normalt ger ut guideböcker om. Där finns väl inget att se? Men författarna till boken Förbisett visar att det kan gömma sig attraktioner i miljöer vi idag tar så för givna att vi knappt ens lägger märke till dem.

 

Niklas Ingmarsson är anställd som 1:e antikvarie på museet kulturen i Lund, där han arbetar med dokumentationsuppdrag och utställningsproduktion. Har tidigare skrivit böckerna Inte som förr – hembyd i rörelse 2002 och Bilkultur i Malmö – hur en bilstad blir till 2004, samt medverkat i ytterligare ett tiotal böcker.

 

Robert Willim är docent i etnologi, kulturnalaytiker och konstnär. Verksam vid Lunds universitet, där han forskat om framväxten av upplevelseindustrin och industrisamhällets förvandlingar. Han har publicerat en rad böker, senast Industrial Cool – om postindustriella fabriker. Hans konstverk har visats i ett stort antal utställningar världen över, bl.a. på Centre Georges Pompidou i Paris och vid Biennale of Sydney.

 

Martin Magntorn är fotograf utbildad vid Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg. Han har varit verksam som fotograf i mer än ett decennium med Malmö som bas.

 

Beställ