Brutus Östling (foto)

Susanne Åkesson (text)


 

Att överleva dagen

 

Att överleva dagen

Brutus Östling (foto)

Susanne Åkesson (text)

Att överleva dagen
Om fåglars sinnen och anpassningsförmåga

 

224 sidor
Inbunden, stort format, fyrfärgstryck.

ISBN

978-91-7139-840-6

Ditt internetpris
300 kr plus frakt 45 kr.

 

Läsprov

21 sidor ur boken i PDF-format.
Filen är 3,49MB och öppnas i nytt fönster.


Om boken

Inte bara sällsynta eller små fåglar har ett stort projekt på gång, nämligen att överleva dagen och sedan natten, därpå överleva ytterligare en dag, och en natt till. Brutus Östlings bilder och fotoböcker har lovordats av kritiker och även nått en bred publik, både i Sverige och utomlands. Hans nya fotobok Att överleva dagen handlar om våra fåglars fantastiska förmåga att anpassa sig till de mest skilda miljöer och betingelser. För fåglarna inte bara överlever, de lyckas även föda nya kullar ungar till världen under de mest osannolika förhållanden. Brutus Östling har arbetat intensivt med bildmaterialet under det senaste året.


Tillsammans med Susanne Åkesson, professor i zooekologi i Lund, har han skapat en bok om fåglars (men även en del andra djurs) sanslösa sinnen och anpassningsbarhet. Att överleva dagen är den mest omfattande av böckerna hittills, och den är fylld av häpnadsväckande bilder och spännande fakta, de senare ofta hämtade från den allra senaste internationella forskningen. Texten är skriven för en bred publik, men innehåller mängder av nya rön som torde vara okända också för de mest inbitna ornitologer.

 

Brutus Östling är naturfotograf och förläggare. Två av hans fotoböcker om fåglar har blivit Årets Pandabok hos WWF och en har augustnominerats. Han utsågs till Nordisk Naturfotograf 2007–2008, och hans böcker finns utgivna på flera andra språk, bl.a. i USA och Storbritannien.

 

Susanne Åkesson är professor i zooekologi i Lund och har tidigare arbetat tillsammans med Brutus Östling i Pingvinliv och Fantastiska fåglar.

Om du vill veta mer om Susanne Åkessons forskning om fåglar, gå in på www.canmove.ekol.lu.se/.

 

PRESSRÖSTER OM BOKEN

"När hans förra bok Kaxiga fåglar kom skrev en enig kritikerkår att han överträffat sig själv - igen. Jag känner mig litet tjatig men 'Att överleva dagen' är om möjligt ännu bättre. Brutus Östling är en naturfotograf i världsklass och hans nya fenomenala, roliga, fascinerande fågelbilder tog nästan andan ur mig. Vad härnäst?"
INGALILL MOSANDER, AFTONBLADET 


 

Beställ