Göran Holmström

Humlor – alla Sveriges arter

 

Humlor
Göran Holmström
Humlor – alla Sveriges arter
Så känner du igen dem i naturen – och i trädgården
  160 sidor
Inbunden
ISBN
978-91-7139-776-8

SLUTSÅLD


Om boken

”Jag kan säga på dagen när mitt intresse för humlor började. Jag satt i en av de bekväma utefåtöljerna på framsidan av sommarstugan, och det var när jag kastade en blick på den närmsta oxtungan som jag lade märke till humlorna. Tre humlor surrade från blomma till blomma och det slog mig att de var helt olika till färgen. Det var helt uppenbart att det rörde sig om tre olika arter. – Men vilka? Min nyfikenhet var väckt, men hur jag än bläddrade i böckerna kunde jag inte finna ett säkert svar.”
Ur författarens förord

 

Humlor är den första boken om alla Sveriges humlor. Den beskriver hur humlorna lever, var man hittar dem och hur man känner igen dem ute i naturen – och i trädgården.
Enkla bestämningsnycklar, som huvudsakligen tar hänsyn till humlans färger, leder läsaren till rätt art. Humlor är inte bara en bok fylld av spännande fakta. Göran Holmström har skrivit en charmig och högst personlig kärleksförklaring till den svenska naturen, till vårt trädgårdspysslande och till våra fantastiska humlor. Under sin tioåriga jakt med kamrena har han lyckats med konststycket att fotografera samtliga arter i levande tillstånd – utan att först fånga in dem och sätta dem på nål. Unika fotografier, utförliga arbetsbeskrivningar men också tips och råd för den trädgårdsintresserade om hur man kan ordna sin trädgård för humlorna och vilka blommor man ska odla för att locka många humlor. Humlor är en oumbärlig bok både för naturälskaren och den trädgårdsintresserade!

Göran Holmström är journalist på Hemmets Veckotidning där han varje vecka skriver om djur och natur.

Beställ