Arne Johnsson
FÖRVANDLINGAR

Arne Johnsson:

FÖRVANDLINGAR

Dikter

85 sidor

Häftad med dubbelvikta flikar

ISBN:

91-7139-735-3

Ditt internetpris:

157 kronor

Frakt 29 kronor tillkommer

Beställ


För tjugo år sedan debuterade Arne Johnsson som poet med diktsamlingen FÖRVANDLINGAR. För att fira jubileet ger Symposion nu ut FÖRVANDLINGAR på nytt, med kommentar och illustrationer av författaren själv."... en lyrisk täthet, en metaforisk uppfinningsrikedom och betydelsemässig överladdning som gör boken inte bara läsvärd utan även uppfordrande i det nutida poesiklimatet."

Johan Lundberg, SvD


"När Johnsson är som bäst är han skarp, klar, obeveklig och blyertstunn. Som i dikten 'II' i den första sviten anteckningar ... Just den dikten är utan någon förklaring satt inom citationstecken. Som om det var en annan röst som pratade här. Jag tror att jag skulle kunna skriva en hel essäsamling om den enda dikten. Den är så bra att Brutus Östlings Bokförlag Symposion gärna får ge ut Förvandlingar om fem år igen."

Anna Hallberg, Göteborgs-Posten


"För den som följt Arne Johnssons författarskap under åren är det en lite hisnande känsla att bläddra igenom denna vackra men samtidigt så chosefria bok - den har varit omöjlig att få tag i, även på bibliotek, och jag gratulerar alla som nu kan köpa sitt eget exemplar att bära genom livet. Tjugo år har gått och visst har författarens röst utvecklats, verktygen förfinats genom åren, men det är märkbart hur diktsamlingarna utgör bitar i ett helgjutet författarskap, hur dikterna korresponderar med varandra hela vägen, hur de bildar en enhet större än summan av alla delarna."

Elisabet Norin, Kristianstadsbladet


Beställ